Autor Subiect: SUNTEM CEEA CE MANCAM  (Citit de 5664 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #15 : Martie 29, 2013, 11:00:21 p.m. »
 :) :) :)





- Pentru o activitate normală, un adult are nevoie de circa 2500 de calorii/zi, adică: 70 g proteine, 70 g lipide, 400 g glucide, 2,5 / apă, 20 g săruri minerale şi vitamine.

 - De-a lungul vieţii, omul se hrăneşte circa patru ani.

 - 250 g de varză albă furnizează o cantitate egală de energie (82 kcal) cât 20 g de zahăr şi 100 g de cartofi.

 - Necesarul caloric al unui individ normoponderal care depune un efort fizic mic este de 30 kcal/kg corp. La tineri, necesarul caloric este mai mare (31 kcal/kg corp) decât la bătrâni (26 kcal/kg corp).

 - Glucidele trebuie să acopere 50-55% din raţia calorică, lipidele 20-30% şi proteinele 10-15%.

 - Pentru a slăbi, nu trebuie neapărat să urmăm un regim complicat sau să participăm la obositoare şedinţe de fitness. Simplul gest de a umecta cu limba 10 timbre poştale duce la pierderea unei calorii. În principiu, este deci posibil să pierdem din greutate fără să ne ridicăm din fotoliu!

 - Energia necesară vieţii ne este furnizată de alimentele și lichidele pe care le consumăm. Această energie poate fi exprimată în calorii. Apa nu conţine nici o calorie, pe când o banană conţine 80 de calorii, furnizeazându-ne asfel suficientă energie pentru a putea alerga timp de 10 minute.

 - Un om poate supraviețui aproximativ o lună fară mâncare, dar numai o săptamână fără apă.

 - Mai mult de 70% din suprafaţa globului este acoperită de apă, însă peştele – unul dintre cele mai bogate alimente în proteine – nu intră în raţia alimentară a omului decât în proporţie de 1%! După calculele specialiştilor, producţia de hrană a mării ar putea egala pe cea a uscatului. S-a stabilit, spre exemplu, că făina de peşte (care conţine 80% proteine) este de cinci ori mai nutritivă decât peştele din care este făcută.

 - Omul consumă pe întreaga durată a vieții sale peste 65.000 litri de apă.

 - De-a lungul vieţii, un om mănâncă o cantitate totală de hrană echivalentă cu greutatea a 6 elefanţi, adică aproximativ 30 de tone de mâncare!

 - Corpul unei persoane obişnuite conţine suficient fier pentru a fabrica un cui lung, suficient de mult sulf pentru a eradica toţi puricii care parazitează un câine, suficient de mult carbon pentru a fabrica mina a 900 de creioane, suficient de multă materie grasă pentru a fabrica 7 bucăţi de săpun şi suficient de multă apă pentru a umple un butoi cu o capacitate de 50 de litri!
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #16 : Aprilie 30, 2013, 05:31:46 p.m. »
 :) :) :)

Topul alimentelor pentru un par sanatos


                                                 

Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului.

Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam.

Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate.

- Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil.

- Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta substanta uleioasa secretata de foliculii de par are rolul de a hrani in mod natural firul de par. In plus, spanacul este bogat in antioxidanti, este bogat in luteina si contine vitamineel B, E, potasiu, calciu, fier, magneziu si acizi grasi omega-3.

- Oua - sunt o sursa importanta de proteine de calitate. Nu conteaza cum consumati ouale, dar trebuie sa le includeti cel putin de doua ori pe saptamana in dieta dvs. Ouale contin biotina, zinc, seleniu, sulf, fier si vitamina B12 necesare pentru sanatatea parului, dar si a organismului.

- Somon - pe langa faptul ca este bogat in proteine si vitamina D (esentiale pentru un par puternic) acizii grasi omega-3 care se gasesc in acest peste gustos de apa rece sunt necesari inclusiv pentru mentinerea sanatatii parului. Corpul nu poate produce acesti acizi grasi in mod natural, dar acestia au un rol esential in mentinerea sanatatii parului. Aproximativ 3% din firul de par este format din acesti acizi grasi care se mai gasesc in membranele celulare, pielea scalpului si in uleiurile naturale care pastreaza scalpul si parul hidratate. Daca nu agreati gustul somonului puteti sa va bucurati de acizii grasi omega-3 din compozitia sardinelor, heringului, pastravului, macroului dar si din avocado, seminte de dovleac sau nuci.

- Nuci - daca va doriti un par lung, stralucitor cu firul gros, ar trebui sa includeti nucile in dieta dvs. Nucile de Brazilia sunt cele mai bune surse naturale de seleniu, un mineral important pentru mentinerea sanatatii scalpului dar si de zinc. Deficitul de zinc poate duce la caderea parului dar si uscarea scalpului. In plus, nucile contin acid alfa-linoleic, un tip de acid gras omega-3 care v-ar putea ajuta sa va pastrati parul frumos. Nucile sunt bogate in biotina si vitamina E care protejeaza celulele ca ADN-ul lor sa nu se deterioreze. Nucile mai contin cupru util pentru pastrarea luciului si bogatiei parului.

- Stridii
- au un nivel crescut de zinc 100 grame de stridii acopera necesarul zilnic din acest mineral, necesar organismului. Zincul mai poate fi asimilat din consumul de cereale integrale, dar stridiile au si valori ridicate de proteine. Parul este compus in proportie de peste 90% din proteine. Fara suficiente proteine, organismul nu poate inlocui firele de par care cad in mod natural in fiecare zi.

- Cartofii dulci - sunt o sursa esentiala de antioxidanti, in mod special de beta-caroten pe care corpul il transforma in vitamina A. Nicio celula a corpului nu poate functiona fara suficienta vitamina A. Aceasta ajuta si la protectia parului si scalpului si contribuie la productia substantelor necesare sanatatii acestora.

- Linte - aceasta leguma este bogata in proteine, fier, zinc si biotina foarte importante pentru un par puternic si stralucitor. Puteti sa gatiti lintea sub forma de supa, mancare, dar puteti sa o adaugati si in compozitia salatelor.

- Produse lactate degresate - iaurtul in mod special va oferi organismului calciu care este un mineral important pentru cresterea parului. Lactatele degresate includ zer si cazeina, proteine de inalta calitate.

- Morcovi - aceste legume sunt bogate in vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii scalpului. Daca scalpul este sanatos si parul va fi sanatos. De aceea este un lucru intelept sa adaugati morcovii in dieta dvs. In plus, aceasta leguma este saraca in calorii si destul de gustoasa.

- Kiwi - fructul de kiwi este incarcat cu vitamina C si antioxidanti care contribuie la pastrarea sanatatii pielii, ajuta la prevenirea ridurilor si sunt excelente petnru sanatatea oaselor si dintilor. Antioxidantii din kiwi protejeaza de cancer, dar si de boli cardiovasculare.

- Carne de pasare - carnea bio de pasare de curte este importanta pentru aportul de proteine, zinc si vitamine din grupul B pe care le poate aduce organismului. Toate acestea sunt necesare pentru un par puternic si bogat.

- Ciocolata neagra - daca nu este consumata in exces, ciocolata neagra ajuta pielea sa ramana hidratata si o protejeaza de arsurile solare. In plus, ciocolata neagra are un continut ridicat de flavonoli (daca are in compozitie minim 60% cacao) si va ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii parului.

- Prunele uscate - introduceti prunele uscate in dieta dvs. pentru imbunatatirea texturii parului dvs. Bogate in fier, prunele uscate ajuta la prevenirea caderii parului, scad probabilitatea ruperii firelor de par si previn decolorarea parului.

- Ceai verde - prezenta polifenolilor ajuta la pastrarea sanatatii scalpului. In acest mod veti avea un par stralucitor si nu veti avea matreata. Spalati-va parul cu ceai verde, dupa fiecare samponare, si veti observa rezultatele pozitive in cel mai scurt timp.

Nu este necesar sa urmati tratamente scumpe pentru a obtine rezultatele dorite. Dar este important sa includeti toate aceste alimente in dieta dvs., dar este esential sa va relaxati si sa reduceti cat puteti nivelul de stres, intrucat stresul poate fi un factor declansator al caderii parului. Zambiti cat puteti de des!

Daca sunteti putin mai atenti la alimentatia dvs. si la stilul de viata va puteti bucura de un par frumos, stralucitor si bogat, cum v-ati dorit dintotdeauna.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #17 : August 15, 2013, 07:26:28 p.m. »
Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

75% dintre bolile de astazi sunt consecinta alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezordonat. Modul in care te hranesti, originea produselor, obiceiurile alimentare in general au o importanta majora in echilibrul organismului.



1.Mancarurile bazate pe amidon

Mancarurile cu amidon ca painea, cereale, orez, paste si cartofi sunt o componenta importanta a unei mese sanatoase si ar trebui sa reprezinte o treime din mancare consumata. Sunt o sursa de energie si sursa principala de nutrienti in dieta noastra. Pe langa amidon aceste mancaruri mai contin si fibre, calciu, fier si vitamina B.

Marea majoritate ar trebui sa consume mancaruri cu amidon sau ar trebui sa includa cel putin o masa care contine mancaruri cu amidon.



Ati putea sa incepeti ziua cu un mic dejun cu cereale integrale, un sandwich pentru pranz si cartofi, paste sau orez pentru masa de seara.

Unii oameni cred ca mancarurile care contin amidon ingrasa, dar gram cu gram ele contin mai putin de jumatate de calorie. Tot ce trebuie sa faci este sa ai grija la ce mai adaugi cand gatesti aceste mancaruri, deoarece aceste adaugiri ajuta la crestere caloriilor.

2.De ce sa alegi mancare integrala?

Mancarea integrala contine mai multi nutrienti decat mancarurile cu amidon, de asemenea digestia mancarii integrale se face mai incet si asta ajuta sa te simti plina mai mult timp.



Mancarurile integrale se compun din:

- faina integrala, paine integrala

- paste integrale si orez brun

- cereale integrale

3.Mancati multe fructe si legume

Multi oameni stiu ca ar trebui sa manance multe fructe si legume, dar majoritatea ignora acest lucru. Incercati sa mancati macar 5 feluri de fructe si legume in fiecare zi. Puteti daca vreti, sa mariti numarul de fructe si legume zilnice. E mai usor decat credeti.



De exemplu, poti consuma:

- un pahar de suc si bucati de banana cu cereale integrale

- o salata la pranz

- o para ca o gustare de pranz

- o portie de mazare sau alte legume cu mancarea de seara

4.Mancati peste

Multi dintre noi ar trebui sa manance peste, incluzand o portie de "peste uleios" pe saptamana. Este o excelenta sursa de proteine si contine multe minerale si vitamine. Consumati cel putin doua portii de peste pe zi si nu uitati sa includeti o portie de "peste uleios". Puteti sa alegeti ori proaspat, ori inghetat, ori conservat- dar tineti minte pestele conservat sau afumat poate fi sarat.



Ce este "pestele uleios"?

Unii pesti sunt numiti uleiosi deoarece ei sunt bogati in anumite tipuri de grasimi, numite omega 3 acizi grasi, care ne ajuta sa ne mentinem inima sanatoasa.

Ce cantitate de pesti uleiosi ar trebui sa consumam?

Ar trebuie sa consumam cat mai mult "peste uleios". Femeile care vor sa aiba un copil candva ar trebui sa consume maxim doua portii de peste uleios pe saptamana (o portie insemnand 140 de grame). Si patru portii este recomandarea pentru ceilalti adulti.

Exemple de peste uleios: sardine, hering, ton prospat, sardea, macrou, crap si somon.

5.Reduceti din grasimile saturate si zahar

Pentru a te mentine sanatos avem nevoie si de grasimi in dieta noastra. Ceea ce este important e genul de grasimi pe care le mancam. Sunt doua tipuri de grasimi:

- grasimi saturate - daca mananci prea multe grasimi saturate risti sa cresti colesterolul din sange, care sporeste sansa de avea o boala de inima.

- grasimi nesaturate- daca mananci grasimi nesaturate in loc de grasimi saturate poti sa scazi colesterolul din sange.

Incercati sa reduceti mancarurile bogate in grasimi saturate si sa le inlocuiti cu mancaruri cu grasimi nesaturate, de exemplu uleiuri vegetale (ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ulei de rapita), peste uleios, nuci, seminte si avocado.



Reduceti zaharul

In Anglia multa lume consuma zahar. Ar trebui sa incercam sa consumam mai putine alimente care contin zahar, de exemplu dulciuri, prajituri, biscuiti si sa bem racoritoare fara zahar. Daca noi consumam aceste produse prea des putem avea efecte secundare de exemplu: caderea dintilor, daca aceste produse sunt folosite intre mese. Multe din alimente care au zaharul in continut pot avea multe calorii, asa ca daca scapi de zahar, ai putea avea un mic ajutor asupra controlul greutatii.

Cum stii daca un aliment este bogat in zahar?

Poti incepe prin a te uita pe eticheta. Lista de pe eticheta incepe cu cel mai mare ingredient. Dar aveti grija pentru celalalte cuvinte care descriu surplusul de zahar cum ar fi zaharoza, glucoza, maltoza, fructoza, siropul de porumb si miere. Cu cat aceste cuvinte sunt in fruntea listei de ingrediente de pe eticheta cu atat mai mare este gramajul adaugat. O alta modalitate prin care poti sa-ti dai seama care este cantitatea de zahar din produs este verificarea carbohidratilor de pe eticheta. Partea rea este ca nu poti vedea zaharul adaugat.

Nivelul mare de zahar este 15 grame pentru 100 de grame si nivelul mic este 5 grame pentru 100 de grame.

6.Incercati sa folositi mai putina sare - nu mai mult de 6 grame

Multa lume crede ca nu consuma prea multa sare, in special daca nu o adauga in mancare. Nu fiti chiar asa de siguri!

In fiecare zi 85 % barbati si 69 % femei consuma sare multa. Adultii si copii peste 11 ani nu ar trebui sa consume mai mult de 6 grame pe zi. Copii mai mici ar trebui sa consume mult mai putin.



75 % din sare care o consumam este deja in mancare pe care o cumparam, de exemplu: cereale, supa, carne preparata si sosuri. In concluzie, tu mananci deja mai multa sare decat trebuie. Consumul excesiv de sare poate avea ca si consecinta scaderea tensiunii. Personele cu tensiunea mare pot avea probleme cu inima sau pot face un infarct.

7.Beti multa apa

Ar trebui sa bem 1,2 litri de apa sau alte lichide in fiecare zi, pentru a nu ne deshidrata. Cand vremea este calda sau cand suntem activi, corpul are nevoie de mai multa apa, dar evitati sa consumati bauturi cu un continut mare de zahar.



Alcoolul

Nu e nimic gresit sa beti ocazional, dar bautul peste limita cauzeaza probleme. Alcool are multe calorii in continut, asa ca daca il scoateti din lista d-voastra, o sa reduceti din greutate. Femeile pot bea 2 sau 3 unitati de alcool, iar barbatii 3 sau 4 unitati pe zi, fara sa aiba un risc asupra sanatati.

8.Nu sariti peste micul dejun

Micul dejun ne poate ajuta sa capatam energia suficienta pentru a face fata la ziua care urmeaza, de asemenea poate fi un surplus de vitamine si minerale. Unele persoane sar peste micul dejun, crezand ca-i ajuta sa scape de greutate. Dar ei se inseala, aceaste decizii pot avea consecinte grave asupra noastra, deoarece putem sa ratam importanti nutrienti.



Cercetatorii au descoperit ca micul dejun poate ajuta la diete. Daca sarim peste micul dejun, probabil o sa ni se faca foame inainte de pranz si o luam o mica gustare. Gustarea aceasta fiind o gogoasa, produse de patiserie sau biscuiti, lucruri pline de zahar si grasimi.

Atunci de ce nu alegem un bol plin de cereale integrale, cu bucati de banane si un pahar de suc de portocale pentru un mic dejun sanatos?

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #18 : August 22, 2013, 04:15:18 p.m. »
 :) :) :)

Încălzirea globală schimbă gustul merelor





Analizând datele colectate între 1970 şi 2010 de la două livezi din Japonia, cercetătorii au ajuns la concluzia că există dovezi ferme ce atestă că schimbările climatice au un efect asupra gustului şi texturii merelor.

„Toate aceste schimbări ar fi putut rezulta în urma înfloririi mai timpurii şi temperaturilor mai ridicate în timpul anotimpului de creştere”, se arată în cercetarea publicată în Nature Scientific Reports.

Aproximativ 60 de milioane de tone de mere sunt produse în fiecare an, fiind cel de-al treilea fruct ca popularitate la nivel mondial.

Alte studii au arătat că încălzirea globală face ca merii să înflorească mai devreme, iar recoltele sunt de asemenea afectate de schimbările înregistrate în nivelul precipitaţiilor şi în cel al temperaturii aerului.

Dar pe noi.......cat ne afecteaza incalzirea globala...?
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #19 : Noiembrie 27, 2013, 03:11:41 p.m. »
 :) :) :)

Combinatii de alimente care afecteaza sanatatea:



De parca alegerea alimentelor sanatoase nu era destul de dificila, in calea nutritiei echilibrate pe care ti-o doresti mai stau si cateva combinatii alimentare care iti afecteaza sanatatea. Cand consumi impreuna doua produse incompatibile, risti fie sa te ingrasi, fie sa dezvolti tulburari digestive extrem de neplacute. Iata ce asocieri alimentare ar trebui sa eviti, pentru a-ti mentine silueta si starea generala de bine!

1. Hamburgerul cu cartofi prajiti

Daca pana acum credeai ca doar caloriile in plus sunt problema asocierii unui hamburger cu cartofi prajiti, afla ca si starea ta de sanatate poate avea de suferit de pe urma unei astfel de combinatii alimentare.

Grasimile gatite la temperaturi foarte crescute si conservantii din carnea tocata, alaturi de zaharurile simple din cartofi, dau nastere unor substante numite citochine. Acestea din urma ataca celulele organismului, cauzand inflamatii care conduc la imbatranirea prematura si instalarea sindromului metabolic.

2. Friptura de vita si piure

Friptura de vita este bogata in proteine, dar si in calorii si grasimi. Piureul contine foarte putine fibre si multe grasimi saturate, de la untul cu care este preparat. Prin urmare, consumi o adevarata bomba calorica, fara suficiente fibre, reteta sigura spre ingrasare si constipatie.

3. Briosele cu suc de portocale

Aceasta combinatie populara la micul dejun vine cu multe calorii, dar cu o valoare nutritiva mica. Lipsa proteinelor si a fibrelor, alaturi de abundenta carbohidratilor, iti vor creste nivelul glicemiei la maximum. Acesta se va precipita in scurt timp, lansandu-te fara vlaga si intensficandu-ti senzatia de foame.

4. Desertul si vinul

O alta combinatie alimentara nefericita este cea dintre desert si vin. Bautura din struguri creste nivelul insulinei in corp, care transforma rapid zaharul din desert in grasimi. Cand alegi sa consumi ceva dulce dupa masa, sari peste paharul cu vin. Reciproca este si ea valabila.

5. Painea alba cu gem

Iata o combinatie bogata in zahar, care nu iti ofera proteinele de care ai nevoie pentru a-ti tine sub control apetitul alimentar. Cand iti incepi ziua cu acest mic dejun, vei consuma mai multa hrana dupa orele pranzului.

6. Pizza cu salam

Cand o pizza deja bogata in calorii este acoperita de un strat generos de salam, mixul de calorii excendentare, grasimi saturate si sodiu iti creste alarmant riscul de boli cardiace. Alege mai degraba o combinatie de legume pentru un topping mai sanatos.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2013, 07:35:27 p.m. de Pati »
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #20 : Decembrie 23, 2013, 09:07:14 p.m. »
 :) :) :)


Periculos! Noul trend planetar este: simte-te bine cu greutatea pe care o ai!
  Populaţia Terrei: tot mai grasǎ şi tot mai puţin dornicǎ sǎ ţinǎ curǎ de slǎbire!





Ar trebui sǎ începem aşa: În vreme ce populaţia planetei devine din ce în ce mai obezǎ, tot mai multe diete şi programe de slǎbit câştigǎ popularitate.
 În faţa acestui flagel – considerat, de unii cercetǎtori, chiar o formǎ de epidemie a mileniului trei – interesul pentru curele de slǎbire este logic sǎ fie în creştere...
Totuşi, se pare cǎ lucrurile stau taman pe dos! Conform unui studiu recent, numǎrul persoanelor care ţin efectiv diete de slǎbit este... cu 35% mai mic decât acum 20 de ani.

Este ca şi cum, pe mǎsurǎ ce ia în greutate, populaţia planetei devine tot mai nepǎsǎtoare cu privire la acest aspect. Iatǎ şi câteva cifre: doar 20% dintre persoanele supraponderale au ţinut regim în 2012, faţǎ de 31%, câte ţineau regim în 1991. În ce priveşte sexul slab, dar cu surplus de greutate, 35% dintre femeile obeze ţineau curǎ de slǎbire în 1991, iar în 2012 procentul a scǎzut la 23%. Interesantǎ este şi o altǎ statisticǎ: un sondaj din 1985 arǎta cǎ 55% din populaţia globului era de pǎrere cǎ o persoanǎ slabǎ este atractivǎ, în vreme ce un sondaj similar din 2012 reduce la jumǎtate acest procent (numai 23% dintre repondenţi dând acest rǎspuns).

În ce priveşte Statele Unite, unde 63% din populaţie este supraponderalǎ, percepţia omului simplu asupra obezitǎţii s-a schimbat simţitor. Cercetǎtorii americani în domeniu sunt de pǎrere cǎ acesta este un trend periculos, pentru cǎ, ajungând sǎ nu le mai pese de cum aratǎ, oamenii devin indiferenţi şi la bolile pe care obezitatea le aduce.

Existǎ diferite culturi, în diferite pǎrţi ale lumii, unde un aspect mai „plinuţ” este semn de sǎnǎtate, de prosperitate şi de frumuseţe. Din pǎcate, în „lumea realǎ” lucrurile nu stau chiar aşa.

Care ar fi motivele pentru care oamenii luptǎ tot mai puţin cu obezitatea?
Cercetǎtorii au ajuns la concluzia cǎ asta se întâmplǎ pentru cǎ e mai confortabil psihic sǎ îţi accepţi greutatea, decât sǎ faci tot felul de exerciţii fizice şi sǎ ai o alimentaţie tot mai restrictivǎ. S-au auzit voci, din rândul nutriţioniştilor şi al psihologilor, care acuzǎ confuzia ce s-a creat în ultimele decenii între „dietǎ” şi „obiceiuri alimentare”. Pe de altǎ parte, psihologii au bǎtut monedǎ mai mult pe „cum sǎ te simţi confortabil în propria piele” (oricât de „largǎ” este ea), în vreme ce medicii, care se confruntǎ cu toate bolile provocate de obezitate, sunt de pǎrere cǎ nicidecum corpul tǎu „nu se va simţi confortabil” cu un exces de grǎsime. Dilema omului modern este, spun cercetǎtorii americani, cum sǎ armonizezi confortul psihic cu cel fizic.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #21 : Ianuarie 11, 2014, 10:39:49 p.m. »
 :) :) :)
 
Alimente pe care trebuie sa le ai permanent in casa



Mancam in cea mai mare masura ceea ce avem in casa, iar daca ceea ce avem in casa sunt alimente nesanatoase, mancare nesanatoasa o sa mancam.

Asa ca pune mereu pe lista de cumparaturi cateva alimente pe care trebuie sa le ai permanent in casa. Acestea sunt in egala masura sanatose si foarte versatile.

Otetul de mere. Este excelent daca ai decis sa faci o cura de otet de mere. Bea un pahar de apa cu 3-4 linguri de otet de mere si putina miere, dimineata pe stomacul gol. Dar foloseste permenent in mancare si in salate acest otet.
Este sanatos, gustos si foarte folositor unei bune digestii.

Spanac. Fie ca este proaspat sau congelat spanacul nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. Poti face cu el garnituri simple, poti face salate, umplutura de la tarte sau il poti pune in supe si ciorbe.
Contine fier, magneziu, vitamina A, pretioasa vitamina K si fibre sanatoase.

Seminte de chia. Daca nu le-ai folosit pana acum este momentul sa incepi. Consuma-le mai ales la micul dejun in iaurt sau in cereale. Te satura si sunt pline de minerale pretioase. Semintele de chia sunt si o sursa excelenta de fibre si proteine.
Una doua lingurite pe zi sunt mai mult decat suficiente.

Sa nu-ti lipseasca din casa merele si portocalele. Sunt perfecte cand iti este foame, cand vrei sa rontai ceva sau cand ti-e sete. Mai mult, o regula buna spune sa cumperi putine fructe, dar cat mai diferite. In mod normal trebuie sa ai in casa cel putin trei feluri diferite de fructe insumand un kilogram.
Iar asta este "doza" recomandata pentru o singura persoana pentru doua zile.

Iaurt. Fie ca-ti place fie ca nu-ti place iaurtul este unul din alimentele pe care trebuie sa le ai in casa. Il poti combina cu cereale sau dulceata, cu fructe si miere.
 Il poti folosi la sosuri combinat cu verdeturi si usturoi sau il poti manca ca atare.

Lamaie. Este fructul care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa indiferent de anotimp. Este ideal consumat ca atare si esential daca faci mancare. Sucul de lamaie este un adaus pretios in supe, creme, mancaruri sarate sau dulci.

Nuci. Aceste fructe uleiuoase sunt un imens beneficiu pentru sananate asa ca trebuie sa le ai in casa mereu. Ideal este sa consumi cateva nuci in fiecare zi, pentru ca sunt una din cele mai bune surse de omega 3, dupa peste.

Conserve de peste in apa. Sunt o solutie de avarie excelenta. Pot fi mancate simplu si sunt si o buna sursa de proteine si grasimi sanatoase. Alege insa mereu conserve cu peste oceanic in apa sau suc propriu. Sunt cele mai sanatoase.

Quinoa. Cerealele integrale trebuie sa existe in orice casa, iar dintre toate acestea quinoa nu trebuie sa-ti lipseasca. Aceste seminte sunt pline de proteine si sunt ideale in alimentatie, fie ca este vorba despre copii sau adulti.

Ierburi aromatice uscate. Este musai sa ai in casa ierburi uscate. Cele mai bune: cimbrul, menta, rozmarinul, salvia. Sunt necesare in preparare mancarurilor dar sunt si un adaos pretios pentru salate si legume fierte sau la cuptor. Adauga pe lista de condimente care nu trebuie sa lipseasca din casa si scortisoara, dar si nucsoara. Au un gust bun, sunt foarte sanatoase si merita adaugate in cereale, in mancare si in alte preparate facute in casa.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #22 : Ianuarie 26, 2014, 10:43:16 p.m. »
 :) :) :)

Nu te lăsa păcălit de alimentele light!



 Produsele dietetice sunt la modă în ultimele decenii. Ce înseamnă produse light?
 
 Auzim deseori în reclame sau vedem pe eticheta produselor „0% grăsimi“, „0% zahăr“, „0% calorii“. Termenul „light“ este speculat la maximum de firmele de băuturi răcoritoare şi de alimente. Un produs light nu înseamnă însă că dacă îl consumi la discreţie nu te vei îngrăşa.

 Rezultatele studiilor arată exact contrariul: deşi sunt recomandate în dietă, pot aduce kilograme în plus. Deseori, produsul cu 0% grăsimi are adaos mai mare de zahăr ori invers.

Fără zahăr, dar cu mai multe calorii

 În alimentele light, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, gen aspartam (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii. Light înseamnă că din unele alimente este înlocuit zahărul, din altele grăsimile.

 De exemplu, un iaurt fructat cu 0% grăsimi, de numai 125 g, îţi vine să crezi că poate aduce mai multe calorii decât unul cu 2,8% grăsimi? De vină sunt fructele, care măresc numărul glucidelor (zahărului).

Băuturile răcoritoare cu 0% calorii pot îngrăşa

 În cazul sucurilor fără calorii, lucrurile stau altfel. Când suntem la dietă, bem numai sucuri light şi ne întrebăm de ce nu dăm niciun gram jos. Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue au studiat acest efect. Ce-au descoperit ne explică Susan Swithers, coordonatoarea studiului:

 „Gustul alertează corect corpul, care se aşteaptă să primească mai multe calorii, dar când aceste calorii sunt absente, sistemul devine ineficient. Alimente care doar imită gustul, dar nu oferă şi caloriile implicite, perturbă, în cele din urmă, organismul“.

 Din moment ce în corp nu se instalează senzaţia de saţietate, dată de calorii, şi nici nu se activează procesul de ardere a caloriilor, tindem să mâncăm sau să bem mai mult.

Sucurile dietetice, bombe de E-uri

 Sucurile light au zaharină, aspartam sau chiar sucraloză (E 955, de 600 mai dulce decât zahărul). Aroma lor este dată de potenţiatorii de aromă, caramel (E 150 - colorant artificial, care conferă culoarea brună), cafeină.

 Cu atât de multe E-uri, poate fi o băutură răcoritoare light sănătoasă pentru organism? Cu siguranţă, varianta light nu este mai sănătoasă decât cea clasică. E energizantă, are edulcoranţi şi neurostimulatori, care sunt dăunători dacă băutura este consumată în cantităţi mari.

Cele mai bune produse light: iaurtul şi carnea slabă

 Termenii de „alimente funcţionale“ şi de „alimente dietetice“ sunt deseori confundaţi. Nu întotdeauna „alimentele dietetice“ sunt şi sănătoase!

 Alte confuzii pot apărea în legătură cu încadrarea unor alimente ca fiind „light“, mai uşoare, sugerându-se în mod incorect faptul că acestea ar fi mai sănătoase.

 Spre exemplu, înlocuirea zahărului cu edulcoranţi intenşi de sinteză (aspartam-E 951, acesulfam K-E 950, ciclamaţi-E 952, zaharină-E 954) sau a grăsimilor naturale cu grăsimi artificiale (margarine) sau substituenţi de grăsimi.

 Astfel de alimente pot fi mult mai nocive decât variantele lor normale. Astfel, edulcoranţii de sinteză, deşi nu au calorii, în final îngraşă prin declanşarea unui complex mecanism insulinic.

 Optaţi pentru alimentele light naturale: iaurt, carne slabă, fructe şi legume în stare proaspătă.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #23 : Februarie 11, 2014, 08:03:06 p.m. »
 :) :) :)

Cele mai NOCIVE mărci de ciocolată din România





 Nutriţioniştii recomandă părinţilor să înlocuiască zahărul din dulciuri, cum ar fi şi ciocolata, cu zahărul din natură, precum cel ce se regăseşte în fructe.
Asta pentru că în ciocoltată, favorita multor micuți, sunt extrem de multe componente dăunătoare.
Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS) au avut o curiozitate: să afle câte E-uri conţin mărcile de ciocolată puse în vânzare pe piaţa autohtonă.
Aceşti aditivi sunt blamaţi în totalitate de nutriţionişti, care recomandă înlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele şi legumele.
Metoda de lucru a celor de la “Protecţia Consumatorului” după care au întocmit clasamentul ciocolatei în funcţie de numărul de E-uri a fost simplă: s-a luat eticheta şi s-a calculat numărul de substanţe considerate dăunătoare care se află în conţinutul acestor dulciuri.“
Scopul acestei acţiuni a fost acela de a atrage atenţia consumatorilor asupra importanţei citirii informaţiilor pe care le au la îndemână”.

Novatini şi Poiana – opt E-uri, Anidor şi Lindt – zero E-uriConform studiului, pe primul loc în acestă ierarhie a E-urilor conţinute de ciocolată, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu cremă căpşuni şi friscă) şi Poiana (cu lapte şi cremă cu aromă de vişine).

Şapte E-uri conţin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel şi cea cu vişine) şi Heidi Grand Or Florentine.
În schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu cremă de capşune), Africana (cu cremă de rom) şi Poiana (cu frişcă şi căpşune) au în compoziţie câte şase E-uri.
Cinci astfel de aditivi conţin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes şi amer), Primola (cu caramel sau cu căpşuni), Novatini (cu coniac şi cu rom), Africana (cu cremă de banane) şi Milka Raspberry Cream.
În continuare urmează Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel şi cea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fără zahăr, cu câte patru E-uri.

Alte 37 de mărci de astfel de dulciuri au doar “un E”.

În schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale), Lindt (ciocolată amăruie cu migdale) şi Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune) nu conţin niciun E

.“Astfel de dulciuri trebuie înlocuite cu legume şi fructe”
În ceea ce priveşte ciocolata, medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi a declarat că acest produs este în general periculos pentru sănătate, mai ales pe termen lung.
“E-urile din ciocolată produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung, nu produc neapărat efecte imediate.
Trebuie să ne ferim de astfel de substanţe care nu fac bine sănătăţii.
Cu toate acestea, întreaga industrie de gen se bazează pe astfel de aditivi şi conservanţi”, a explicat specialistul.
Cei mai des întâlniţi aditivi din compoziţia ciocolatei sunt: E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 – acid carminic, E200 – acid sorbic, E1103 invertază, respectiv E322 – lecitină din soia, E476 poliglicerol poliricinoleat şi E 330 acid citric.
Dintre cei opt, primii cinci sunt consideraţi periculoşi pentru sănătate.

“Aceste E-uri sunt nocive şi periculoase. Eu aş recomanda părinţilor şi bunicilor să nu mai dea copiilor dulciuri, să înlocuiască total dulciurile cu fructele. Sigur, copiii cer dulciuri, dar trebuie educaţi că adevăratele dulciuri sunt cele din fructe, nu cele din astfel de produse. De vină pentru că se consumă dulciuri de la vârste fragede este şi mediul familial”, este de părere Gheorghe Mencinicopschi.

E-urile nocive provoacă alergii şi tulburări ale ficatului

Printre pericolele care pândesc organismul în urma consumării acestor substanţe considerate suspecte se regăsesc alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale şi ale ficatului, tulburări ale tubului digestiv, tulburările nervoase şi creşterea colesterolului.

Aditivul sorbitol E420 din ciocolată are mai multe întrebuinţări în industria alimentară şi este întâlnit în multe produse. O cantitate mare de E420 consumată poate provoca probleme ale intestinelor şi dureri de stomac.

În schimb, E476 este folosit doar în alimentele sărace în grăsimi sau în dulciuri pe bază de cacao, cum ar fi ciocolata. La animalele de laborator a produs efecte hepato şi nefrotoxice.

În ceea ce priveşte E270 (acidul lactic), nu ar trebui dat bebeluşilor sau copiilor mici, deoarece aceştia nu au încă dezvoltate enzimele care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

Acidul carminic (E120) produce o creştere a hiperactivităţii. Se mai utilzează în cosmetică.
E200 se află în unele alimente şi se regăseşte şi sub formă de acizi graşi naturali. Poate produce iritaţii dermice, alergii, distruge vitamina B12. Consumul frecvent nu este recomandat.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #24 : Martie 12, 2014, 09:28:52 p.m. »
 :) :) :)

Cate oua avem voie sa mancam intr-o zi.




Ouăle se numără printre alimentele cele mai hrănitoare de pe planetă.
Cu toate acestea, au căpătat reputaţie proastă, pentru că gălbenuşul e bogat în colesterol.
Deci, câte ouă e bine să mănânci zilnic? ;
Colesterolul din ou, duşmanul organismului? Un ou mediu conţine 186 mg de colesterol, ceea ce reprezintă 62% din doza zilnică recomandată.
Cum colesterolul în cantitate crescută duce la riscuri sporite de boli cardiovasculare, oamenii se tem să consume multe ouă. Însă situaţia e ceva mai complexă.
 Un echilibru bine pus la punct Colesterolul este adesea considerat „duşmanul” organismului – însă fără colesterol nu am putea exista, spun specialiştii.
Este o moleculă structurală care face parte din toate membranele celulare.
 Este de asemenea materie primă pentru hormonii steroizi – testosteron, estrogen, cortizol.
De aceea, organismul şi-a creat mecanisme complexe, prin care să-şi asigure permanent „rezervele” de colesterol. Pentru că aportul lui prin intermediul alimentelor nu este întotdeauna posibil, ficatul este organul care produce colesterol.
Iar când consumăm alimente bogate în acest compus, ficatul începe să producă mai puţin.
În organism există deci un echilibru între colesterolul produs de ficat şi cel  furnizat de alimente.
Chiar dacă consumăm mai mult colesterol, cantitatea totală din organism rămâne aceeaşi, fiindcă ficatul echilibrează surplusul.
În mod normal, nutriţioniştii recomandă să consumi un maximum de 2-6 ouă întregi pe săptămână.
Se pare însă că nu există un fundament ştiinţitific pentru astfel de limitări.
Studii recente arată că persoanele care consumă 1-3 ouă pe zi prezintă creşteri nu foarte mari ale colesterolului total. 
În schimb, în organismul lor se înregistrează creşteri ale colesterolului bun (HDL) şi ale antioxidanţilor carotenoizi. Studiile mai arată că răspunsul la consumul crescut depind de la persoană la persoană.
În trei sferturi din cazuri, consumul crescut de ouă nu modifică semnificativ nivelul de colesterol total şi de colesterol rău (LDL).
 În restul cazurilor, procentele acestea cresc uşor.
Concluzia?
Consumul a circa 3 ouă pe zi de persoană rămâne fără urmări în cazul persoanelor care vor să urmeze un stil de viaţă sănătos.

 
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #25 : Iunie 03, 2014, 06:59:58 p.m. »
 :) :) :)

Mâncarea care ne poate UCIDE.
                                                         Ce s-a descoperit în MEZELURILE pe care le cumpărăm din magazine

 

 

 Nu doar îmbrăcămintea sau aparatele electrocasnice pot fi contrafăcute, ci şi micii sau mezelurile.

O anchetă a reporterilor a descoperit în mai multe magazine produse din carne cu un conţinut de peste 50% soia şi proteine vegetale, deşi pe etichete nu erau trecute ca ingrediente.
În urma anchetei, autorităţile române au intrat în alertă şi au dispus controale în toată ţara.

Au fost verificate mai multe feluri de mezeluri comercializate în pieţe şi magazine.
Micii, salamul şi cârnaţii ţărăneşti au fost doar câteva dintre produsele testate.

Rezultatele de laborator sunt însă relevante.
În unele cazuri, cantitatea de soia găsită în mezeluri a depăşit şi 50 la sută, deşi pe etichete nu era menţionată nici urmă de proteină vegetală.
 
Soia este un alergen care poate fi fatal pentru o persoană intolerantă la acest ingredient.
Consumatorul alergic poate intra în şoc anafilactic, care poate duce la deces.
Mai mult, soia consumată în exces produce fitoestrogen.
Un  hormon de origine vegetală care, în unele cazuri, duce şi la anomalii.
 
În afară de pericolul asupra sănătăţii, înlocuirea cărnii din mezeluri cu soia înseamnă fraudă.

În urma anchetei făcute de reporteri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a dispus controale în toată ţara.

Comercianţii care falsifică mezelurile cu soia sunt sancţionaţi cu amenzi de până la 10 mii de lei.
Iar marfa este retrasă de la raft.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #26 : Iunie 30, 2014, 09:43:55 p.m. »
 :) :) :)

Ce mesaje transmite organismul prin pofte?



Cauzele poftelor

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi.
Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
 Ai nevoie de magneziu, pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.
 
Daca ti-e pofta de ceva dulce.
 Ai nevoie de:
·         crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vitel
·         carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
·         fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
·         tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide
 
Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
 Ai nevoie de azot, pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci
 
Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
 Ai nevoie de calciu, pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap
 
Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
 Ai nevoie de:
·         fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
·         sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi, ceapa
·         sare fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre
 
Daca ti-e pofta de alcool, sau pastile care sa te relaxeze
 Ai nevoie de:
·         proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
·         calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, napi potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac, verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata

 Ai nevoie de fier, pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre
 
Daca ti-e pofta de mancare prajita
 Ai nevoie de carbon, pe care il gasesti in fructe proaspete.
 
Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
 Ai nevoie de calciu, pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
 Ai nevoie de cloruri, pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare
 
Daca ti-e pofta de mancaruri acide
 Ai nevoie de magneziu, pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe
 
Daca ti-e pofta de lichide
 Ai nevoie de apa. Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi
 
Daca ti-e pofta de solide, mai degraba decat lichide
 Ai nevoie de apa. Corpul tau a fost deshidratat pentru o perioada asa lunga de timp incat nu mai simte nevoie de apa. Trebuie sa bei cat mai multa apaposibil pentru a reveni la normal.
 
Daca ti-e pofta de bauturi reci
 Ai nevoie de mangan, pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru
 
Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
 Ai nevoie de zinc, pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume cu frunze
 
Daca iti este mai mereu foame
 Ai nevoie de:
·         siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte
·         tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,verdeturi , legume si fructe rosii
·         tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide
 
Daca nu ai pofta de mancare
 Ai nevoie de:
·         vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
·         vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan, porc, legume, seminte
·         cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare
 
Daca ti-e pofta de tutun
 Ai nevoie de:
·         siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte
·         tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii
 
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
SUNTEM CEEA CE MANCAM
« Răspuns #27 : August 22, 2014, 04:59:49 p.m. »
 :) :) :)

Ce fel de om esti in functie de fructele preferate




Caracterul unui om se poate descoperi in functie de fructele pe care acesta le prefera.

Mere
 In cazul in care fructul sau preferat este marul, acesta este conservator si simplu. Acest tip de oameni nu le place schimbarea si sunt dificil de a implica intr-un mediu nou. Prefera sa urmeze obiceiurile si principiile, mai degraba decat sa riste si sa experimenteze. De obicei, oamenii care consuma mere de multe ori sunt subtiri si nu abuzeaza de mancare. Se bucura de o sanatate buna si rareori se imbolnavesc. Cu greu se poate castiga increderea lui, dar daca reusiti, o veti avea toata viata.

Pere
 Persoanele carora le plac perele sunt oameni pozitivi si veseli, care sunt mereu cu zambetul pe buze. Acest tip de oameni au un simt incredibil al umorului si se plang atunci cand intampina dificultati. Va puteti baza pe ei chiar si in cele mai rele momente. Devin cu usurinta sufletul petrecerilor si atrag femeile ca un magnet.
 
Portocale
 Barbatii cu o preferinta pentru acest fruct fac mereu surprize imprevizibile. Ei pot face o femeie sa zboare in nori, apoi sa aterizeze brusc. Sunt experti in arta dragostei si, de obicei, au mai multi parteneri. Nu sunt posesivi si nu tolereaza gelozia.

Banane
 Fanii acestui fruct sunt fermi si stiu ce vor de la viata. De obicei, actioneaza cu vigoare si sunt de neegalat in afaceri. Persoane inteligente si calme, ei sunt partenerul perfect pentru orice femeie. De asemenea langa ei nu va veti plictisiti niciodata.

Capsuni
 Daca partenerului dvs ii place sa manance cu pofta capsuni, atunci trebuie sa stiti ca acest tip de oameni sunt nestatornici si emotionali. Ei tind sa fie gelosi si incredibil de restrictionati cu cei dragi. Femeile in mod normal, ii iubesc pentru ca ei sunt oameni creativi si de multe ori sunt talentati in domeniul artelor.

Cirese
 Daca aveti nevoie de sfaturi, acest tip de om va poate ajuta. Iubitorii de cirese sunt persoane grijuli si intelepte. Acestia de multe ori, pun pe primul loc dorintele partenerului inainte de ale lor. Sunt capabile sa se bucure de viata si sa pastreze copilul din ei pana la maturitate.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"