Autor Subiect: DULCIURI  (Citit de 6907 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
DULCIURI
« Răspuns #15 : Iunie 01, 2013, 05:20:40 p.m. »
Tort cu zmeura


Ingrediente

Blat:
7 oua medii
210 g zahar
210 g faina
un praf de sare
 
Crema:
Pentru crema:
500 g mascarpone
500 g frisca
500 g zmeura
cca 15 lg de zahar tos pt zmeura
cca 10 lg de zahar pudra pt mascarpone
125 g crema de branza
10 g gelatina
1 fiola esenta de vanlie
 
Pentru ornat:
piure de zmeura (facut din cele 500g de zmeura de mai sus)
1 plic tort gelee rosu
nuca de cocos
zmeura



Mod de preparare

Preparare blat:

Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se mixeaza 25-30 min cu mixerul obisnuit. Ouale vor ajunge sa fie o spuma usoara, albicioasa, aerata si va avea de 3 ori volumul initial. Apoi se adauga treptat faina cernuta si se omogenizeaza cu ajutorul unel spatule sau linguri cu miscari lente si de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din compozitie). Abia dupa ce s-a omogenizat complet se poate adauga urmatoarea tura de faina. Se toarna compozitia de pandispan intr-o tava pe fundul careia s-a pus hartie de copt iar peretii s-au uns cu unt si apoi s-au tapetat cu faina. Se niveleaza aluatul cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri si apoi se loveste tava de masa pentru a scoate aerul ramas de la turnare (se repeta de cateva ori). Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20-25 min la temperatura de 170°C (flacara minima). Cand s-a racit complet se taie in 3 straturi.

Preparare crema :

Se bate frisca si se da la rece. Se bate mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra, se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca crema de mascarpone cu cca 2/3 din frisca apoi se imparte crema in 2 parti din care una sa fie ceva mai multa (se va folosi din ea si la imbracatul tortului). Se da la rece.
Intre timp se pune zmeura intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul (se opresc 8 bucati de zmeura pt ornat).
Se amesteca continu pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand cca 10-15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se pune deoparte pentru una din creme. Restul se da prin sita pentru a sa obtine piureul de zmeura prin indepartarea samburilor.

Se pune gelatina la hidratat in cca 50 ml de apa . Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei . Se topeste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj . Circa 1/3 din gelatina se amesteca cu crema de mascarpone (cea mai multa). Restul de gelatina se amesteca cu siropul de zmeura oprit mai devreme si se adauga totul la crema de mascarpone ( cea mai putina).

Se pune crema de mascarpone peste primul blat, nu toata, se opresc circa 7-8 linguri pentru imbracat tortul. Se pune cel de-al doilea blat, apoi crema roz cu siropul de zmeura. Deasupra vine cea de-a treia foaie de blat. Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se amesteca apoi crema de mascarpone oprita (cele 7-8 lg) cu frisca ramasa si se da la frigider. Tot acolo se pastreaza si jeleul de zmeura. Dupa cele 2 ore (sau mai mult) se imbraca tortul cu crema de mascarpone si frisca.
Deasupra se pune jeleul de zmeura in care s-am pus plicul de tort gelee preparat conform indicatiilor de pe ambalaj cu cca 3-4 lg de apa. Se orneaza dupa preferinta, posibil cu fulgi de cocos si zmeura. Se da din nou la rece.

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
DULCIURI
« Răspuns #16 : Iulie 03, 2013, 08:25:17 p.m. »
Desert cu piersici

Un desert parfumat, preparat la cuptor, care va va face nerabdatori sa il gustati cat timp sta in cuptor. Recomandam sa cititi ceva sau sa va ganditi la altceva in cele 50 de minute. O sa merite asteptarea!



Cum se prepara desertul cu piersici?

Este o reteta usoara, pe care o puteti prepara si fara sa va duceti la cumparaturi special pentru ceva dulce. Sunt folosite ingrediente pe care de cele mai multe ori le aveti in casa. Mai putin piersicile dar daca la un moment dat aveti piersici in casa si nu stiti ce sa faceti cu ele, aceasta reteta este cu siguranta cea castigatoare.

Spalati bine piersicile si taiati-le in jumatate pentru a scoate samburele apoi fiecare jumatate o taiati in trei. Ungeti cu unt vasul in care veti coace desertul si puneti piersicile in vas. Amestecati faina cu zaharul, praful de copt si sarea si turnati laptele, amestecand continuu. Aceasta compozitie o puneti in vas, peste piersici. Continuati cu pasul doi al retetei, punand la fiert apa, zaharul si untul. Porniti si cuptorul la 180 grade C. Cand compozitia de pe foc incepe sa fiarba iar zaharul este topit, adaugati si scortisoara, amestecati bine si turnati compozitia in vas, peste aluat si piersici. Tineti in cuptor 50 de minute dar verificati prajitura dupa 40 de minute, pentru ca este posibil sa fie gata in acest interval. Se serveste calda, pentru a savura cum trebuie acel parfum de care va spuneam.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 cana faina
1/2 cana zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 cana lapte
un praf de sare
5 piersici

Pentru glazura:
1/2 cana zahar
1/4 cana zahar brun
1 lingura unt
1/4 lingurita scortisoara
1/2 cana apa

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #17 : Iulie 15, 2013, 04:56:14 p.m. »
 :) :) :)

Prajitura rapida





Ingrediente(pentru 12 bucati)

1 cana zahar

1 cana gris

1 cana faina

1 kg mere

2-3 linguri unt


Mod de preparare

Se amesteca  zaharul, faina si grisul intr-un castron.
Se curata merele de coaja si se rad.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35) si se pune un rand de praf, iar deasupra se presara unt. Daca aveti la indemana un pulverizator puteti topi untul, il puneti in pulverizator si il imprastiati uniform pe toata suprafata.

Se pun deasupra o parte din merele rase apoi iar praf si tot asa terminandu-se cu un strat de praf peste care se presara untul.
Se da la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mic. Se lasa sa se raceasca, se taie felii si se pudreaza cu zahar.

 
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #18 : Septembrie 28, 2013, 04:33:39 p.m. »
 :) :) :)

Corobeţe(mere uscate)




Mod de preparare

Se usuca merele cu carne mai tare, accrisoare, cu pulpa alba.

Merele trebuie curatate cat mai subtire.

Se scoate casuta cu samburi.

Se taie inele subtiri, egale ca grosime.

Se usuca separat merele de soiuri diferite.

Le punem imediat , pe masura ce le curatam, in apa sarata si usor acrita cu putin otet. Apoi merele se oparesc 1-4 minute.

Mere aburite:
Pentru mere, mai avantajoasa este aburirrea fructelor care face ca merele uscate sa nu se scorojeasca.
Aburirea se face astfel: punem merele intr-o sita pusa deasupra unui vas cu apa acrita clocotita si le lasam doar cateva minute pana cand fellile de mere devin elastice, dar nu sfaramicioase.

Inelele de mere se asaza pe gratare, intr-un singur strat, si se dau imediat la caldura sa se usuce. Sunt uscate cand nu se mai simt umede la pipait.

Merele se pot usca si necuratate, dar nu ies asa bune, sunt mai inchise la culoare. Asa le faceam cand eram copii si le insiram pe ata, la soare.

Se consuma inmuiate in apa sau asa cum sunt.

Se spala intai bine in apa calduta.

Se punapoi intr-o sita si se tin cateva minute deasupra unui vas cu apa care clocoteste. Pot fi fierte in apa in care se inmoaie si se adauga putin zahar.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #19 : Octombrie 02, 2013, 05:04:12 p.m. »
 :) :) :)

Galuste cu prune - desertul toamnei si al copilariei




Ingrediente –
                (12 galuste mari)

700 g cartofi albi fainosi
150 g faina
2 oua medii
50 g gris
1 varf cutit sare

180 g pesmet (pt tavalit)
cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
scortisoara (pt pesmet)
40 g unt (pt pesmet)
6 prune
2-3 linguri zahar (pt prune)

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam prunele, le stergem si le taiem in jumatati. Le punem intr-o farfurie si le pudram cu 2-3 linguri de zahar.
Spalam cartofii si ii punem la fiert intregi, nu ii curatam si nici nu ii taiem.
Cat timp fierb cartofii, topim untul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pesmetul. Il rumenim, pe foc mic, pentru cateva minute.
Cand capata o culoare aurie, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam bine si il lasam sa se raceasca complet.
Curatam cartofii, apoi ii dam prin razatoarea cu gauri mici.
Cand piureul obtinut ajunge la temperatura camerei, adaugam ouale, sarea, faina si grisul si amestecam.
Vom obtine un aluat lipicios, dar omogen.

Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere.
Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina si 1 lingura cu gris.

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert.
In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingura cu ulei.
Cu mana usor umeda, rupem bucatele din aluat carora le vom da o forma aplatizata.
Punem in centrul fiecareia cate o jumatate de pruna, apoi inchidem aluatul si ii dam o forma de galusca.
Punem galustele in oala, cate 3-4 deodata, si le fierbem la foc mic pana cand se ridica singure la suprafata.
Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tigaia cu pesmet.
Le rotim pe toate partile, astfel incat sa fie perfect invelite in crocantul pesmet.

Le servim dupa ce s-au racit complet.
Le puteti manca si calde, dar reci sunt divine.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #20 : Octombrie 16, 2013, 07:46:15 p.m. »
 :) :) :)

Dulceata de gutui



Ingrediente

    5 kg gutui
    2 kg de zahar
    2 cani cu apa
    1 lamaie

    Portii: 12Portii: 12
   Timp de preparare: sub 120 minute   

I
Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul.
Se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.
Se fierb pana se inmoaie bucatele de gutui si devine compozitia aurie(aprox 30 min)si adaugam zeama de la lamaie si coaja rasa,lasnd inca 5 min sa fiarba.
Se pune fierbinte in borcane si se impaturesc tinandu-le la caldura pana doua zi.
Le depozitam in camara sau beci ferit de lumina zile la loc racoros.

Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #21 : Noiembrie 14, 2013, 08:06:53 p.m. »
 :) :) :)

Cornuri cu gem




Ingrediente:

650 gr făină
250 ml lapte călduț
2 ouă,3 linguri zahăr
3 linguri ulei (ori un cub de  unt f moale)
un praf de  sare
2 lingurițe drojdie uscata
2 linguri iaurt
4-5 linguri migdale macinate
150 gr gem de prune si un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare

Ah...iubesc aceste cornuri pentru ca se fac extraordinar de repede si le poți umple cu ce ai prin casa, gem, branza, nutella.



Punem intr-un bol faina, zaharul, drojdia, iaurtul,ouale, uleiul și la urma  laptele caldut.
Faramintam aluatul aprox. 5 min pina devine un pic elastic si il lasam la crescut la loc caldut cel putin o ora pina iși dubleaza volumul.
Imparțim aluatul in 3 parți egale si apoi intindem foi rotunde (ca in imagine) și taiem foaia in 8 parți egale.
Punem pe fiecare parte o lingurița de gem pe care l-am amestecat cu cele 4 linguri de migdale in prealabil.
Rulam cele 8 cornuri.
Le ungem cu ou batut si presaram un pic de zahar.
Le coacem aprox. 15 min la 180”C (cuptorul sa fie incins in prealabil).


« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2013, 08:14:05 p.m. de Pati »
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
DULCIURI
« Răspuns #22 : Decembrie 03, 2013, 06:38:32 p.m. »
Cel mai Bun Tort de Ciocolata



Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata:

-250 g miez de nuca
-2 linguri de faina (40 g)
-50 g unt
-50 g cacao
-9 oua
-300 g zahar pentru blat + 200 g pentru sirop
-esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de cafea
-1 lingura zeama de lamaie
-500 - 600 g frisca

Mod de preparare tort de ciocolata:

Punem cele 300 g de zahar intr-un ibric cu 250 ml de apa si amestecam mereu. De cand incepe sa fiarba, cronometram 10 minute, timp in care amestecam in continuare sa obtinem un sirop mai gros. Il lasam sa se raceasca, iar ca sa nu ne plictisim, separam albusurile de galbenusuri si tocam nuca marunt.

Intr-un bol incapator punem faina, untul taiat cubulete, cacaoa si nuca. Tunam siropul rece si amestem bine totul. Incepem sa punem apoi cate un galbenus, omogenizand bine dupa fiecare. La final turnam cate o lingurita de esenta de vanilie si cafea.
Batem albusurile spuma tare si le incorporam in aluat, amestecand de sus in jos, sa ramana aerat.
Asta e tot un truc: taiem un cerc de dimensiunea bazei cratitei in care vom coace blatul, din hartie de copt. Ungem toata cratita, pe fund si pe pereti cu unt, asezam cercul si il ungem la randul lui cu unt. Tapetam totul cu faina. Peretii se desprind mult mai usor decat baza tortului, iar hartia de copt ne va ajuta sa scoatem foarte usor blatul din cratita.

Turnam compozitia in vasul astfel pregatit si il dam la cuptor vreo 50 de minute, primele 15 la 210 grade, apoi la 180.
Cand tortul este copt, il lasam sa se racoreasca, il scoatem din cratita si il mai lasam sa se raceasca complet, timp pe care il folosim sa pregatim siropul. La fel cum am procedat la blat, fierbem un sirop din 200 g de zahar si 200 ml de apa, pe care il lasam sa se raceasca. Cand este rece adaugam esenta de rom (sau 3-4 linguri de rom) si zeama de lamaie.

Cu un cutit bine ascutit, taiem blatul pe jumatate si ne pregatim sa-l finisam. Pentru ca acest tort este unul special, am vrut sa-l prezint pe un platou special, si anume un platou rotativ.

Deci asezam partea de jos a blatului pe platou, o insiropam, iar deasupra nivelam o parte din frisca batuta. Asezam si cealalta parte a blatului, insiropam si invelim tot tortul in frisca. Desi e greu, tortul trebuie lasat cel putin 12 ore sa se produca procesele chimice necesare, sa se patrunda bine de sirop si devina cel mai bun si cremos tort pe care l-ati incercat vreodata.




« Ultima Modificare: Decembrie 03, 2013, 06:42:27 p.m. de 0n_line »

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #23 : Februarie 15, 2014, 08:54:42 p.m. »
 :) :) :)

Ruladă cu cremă de lapte şi lămâie



O bunătate, pur și simplu!
Trebuie să încerci și tu rețeta petru această ruladă cu cremă de lapte și lămâie, numai bună de pus pe masă la ocazii festive (și nu numai).

10 portii
 Timp de preparare: 20 min., plus timp de racire
 387 calorii, 26 g grasimi per portie

Ingrediente:

PENTRU RULADA:

unt, pentru uns
zahar pudra, pentru presarat
200 g ciocolata amaruie
5 oua, separate
125 g zahar tos

PENTRU CREMA DIN INTERIOR:

250 g branza proaspata de vaci (eventual mascarpone)
100 g crema-puding de lamaie (preparata dinainte)
100 ml frisca lichida
250 g fructe de padure (decongelate)
zahar pudra, pentru presarat

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grdC.
Tapetati tava cu hartie pergament, ungeti-o cu unt si presarati zahar pudra.
Intr-un vas mic si cu baza dubla, puneti ciocolata si 80 ml apa si dati la foc mic pana cand ciocolata se topeste, dar fara sa amestecati.
Dupa ce s-a topit, lasati sa se raceasca. Intre timp, puneti galbenusurile si zaharul intr-un vas si frecati pana cand amestecul se deschide la culoare si se omo-genizeaza.
Adaugati ciocolata topita.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca.
Incorporati-le apoi in ciocolata cu ajutorul unei linguri metalice mari. Intindeti compozitia in tava pregatita si neteziti suprafata cu ajutorul unui cutit-paleta.
Dati la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se intareste.
Scoateti tava din cuptor, acoperiti-o cu un servet curat si lasati sa se raceasca.
Ca sa obtineti crema pentru umplutura, procedati astfel: amestecati branza de vaci, crema-puding de lamaie si frisca.
Intindeti crema pe rulada si presarati fructele.
Apoi rulati pe lungime si desprindeti hartia pe masura ce rulati.
La sfarsit, puneti fructe
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #24 : Februarie 21, 2014, 04:20:20 p.m. »
 :) :) :)

Prajitura Rapida



Ingrediente:
5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura ulei
1 lingura apa

Pentru sirop:
5 linguri zaha
3 linguri cacao
esenta rom
apa

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul si zaharul vanilat putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
Separat, galbenusurile se amesteca cu 1 lingura de ulei si 1 lingura de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).
Se prepara o tava cu pergament si cu ulei, se toarna compozitia in tava, se baga la cuptor la foc mediu.



In timp ce prajitura este in cuptor, pregatim siropul.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, cu un cutit umezit taiem patratele patratele, apoi insiropam si o lasam la racit.





Este foarte usor de facut si foarte buna!!!

Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #25 : Martie 19, 2014, 09:13:46 p.m. »
:) :) :)

Rețeta prăjiturii care i-a făcut pe jurații MasterChef să plângă




Prăjitura cu bulion i-a făcut să plângă pe jurații MasterChef

Dorin Stan, în vârstă de 46 de ani, șomer, a reușit să impresioneze până la lacrimi jurații „MaterChef”. Acesta a pregătit o prăjitură cu cu bulion, care în vremea comunismului era servită de cofetării sub numele de „Casnica”.


Ingrediente:

300 g de zahăr
400 ml ulei
4 linguri de bulion (aproximativ 100g)
o lingură de amoniac stins
2 ouă
2 linguri smântână
900 g făină

Crema se face cu următoarele ingrediente:
1 litru de lapte;
8 linguri rase de griș;
250 g zahăr pudră;
200 g unt moale;
esență vanilie după gust;
500 g de gem de prune;
100 g nuci prăjite

Modul de preparare a foilor:

Ingredientele se pun într-un vas și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă treptat făină și se frământă până se face aluatul moale cât să-l întindeți foi. Lăsați coca timp de câteva minute la „odihnit”. Faceți patru foi și puneți-le pe rând la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, timp de 12 minute.

Crema:
Fierbeți laptele și în timpul acest adăugați treptat grișul amestecând în continuu. Când se îngroașă închideți și lăsați la răcit. Mixați untul cu zahar pudră, adăugați treptat crema rece și adăugați vanilie după gust.

Ungeți prima foaie cu jumătate din cremă. Amestecați apoi gemul cu nucile și ungeți a doua foaie. Acoperiți cu a treia foaie și ungeți și cu restul de cremă. Puneți și a patra foaie. Lăsați la temperatura camerei până se înmoaie, apoi băgați la frigider.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
DULCIURI
« Răspuns #26 : Aprilie 27, 2014, 05:52:54 p.m. »
Sufleu de smantana cu vanilie



Ingrediente necesare pentru sufleu de smantana cu vanilie:

- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- 100 ml smantana
- 4 linguri faina

Mod de preparare sufleu de smantana cu vanilie:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga esenta, coaja de lamaie, smantana si faina. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul de sufleu si se coace in cuptor, pe baie de aburi, aprox. 1 ora. Primele 30 minute sufleul se coace acoperit cu capac dupa care acesta se indeparteaza. Dupa ce se coace, sufleul se rastoarna pe platou.
Sufleul de smantana cu vanilie se serveste ca atara sau cu sos de ciocolata.

Offline 0n_line

  • Global Moderator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Karma: +7/-0
DULCIURI
« Răspuns #27 : Mai 26, 2014, 06:49:48 p.m. »
Inghetata de visine

Este oficial, lunile cu 28 + grade au inceput. Vor urma cateva luni insorite, calduroase si cu multa inghetata. Pentru ca asa trebuie sarbatorita caldura, cu o cupa de inghetata.



Ingrediente  inghetata de visine :

250 gr visine
200 ml smantana pentru frisca
80 gr lapte condensat
70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
1 vf cutit de sare
1 lingurita zeama de lamaie
pentru inghetata de nuca de cocos :
250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
200 ml smantana pentru frisca
80 gr lapte condensat
70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
1 vf cutit de sare
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de prepareare

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute.Observam ca incepe sa se ingroase. Adaugam si praful de sare. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de visine, amestecand continuu.
Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.

Pentru asamblare procedam ca la checul zebra, punem in vas alternativ o lingura de inghetata de visine si una de nuca de cocos.

Reteta pentru 12 porti / timp de preparare sub 15 minute.

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #28 : Iunie 16, 2014, 10:49:23 p.m. »
 :) :) :)

Îngheţată din ouă de crocodil?
                                        E cea mai hrănitoare din lume!




Deşi pare de necrezut, un restaurant din Davao City, Filipine, a scos la vânzare un sortiment de îngheţată cu totul şi cu totul neobişnuit. Este vorba de îngheţata preparată din ouă de crocodil!

Creatorii noului desert, Dino şi Bianca Ramos, spun că ouăle de reptilă sunt mult mai hrănitoare decât cele de găină. Ei le procură de la parcul de crocodili din vecinătate, care creşte reptilele pentru carne şi piele.

"Are gust şi aromă excepţională. Nu miroase a carne de crocodil", dă asigurări Dino Ramos.

O cupă de îngheţată de crocodile costă 2 dolari (6,5 lei).
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"

Offline Pati

  • Administrator
  • Expert
  • *****
  • Mesaje postate: 2666
  • Karma: +4/-1
  • Zambeste! N-o face nimeni pentru tine.
DULCIURI
« Răspuns #29 : Septembrie 02, 2014, 02:47:16 p.m. »
 :) :) :)

Negresa fara zahar



Ingrediente:

250 gr unt
200 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
80 gr cacao
65 gr faina
4 oua
250 gr indulcitor Green Sugar
2 lingurite praf de copt

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180grade (treapta 3-4). Tapetati o tava dreptunghiulara de 30cm cu hartie cerata.

 Topiti pe baie de aburi  ciocolata rupta bucati si  untul. Omogenizati. Intr-un bol amestecati indulcitorul cu faina, cacao si praful de copt. Turnati deasupra amestecul de unt si ciocolata topita si amestecati bine. Bateti ouale, separat, apoi incorporati-le in amestecul dens. Amestecati bine, pana obtineti un aluat foarte gros.

 Turnati aluatul in tava si nivelati cu autorul unei spatule. Dati la cuptor si coaceti 25-30 minute. Atentie: cand faceti testul cu scobitoarea, aceasta nu trebuie sa iasa curata! Nu trebuie sa fie amestecul moale, la interior, genul ala necopt, ci doar scobitoarea sa nu iasa curata, atat! Prajitura Negresa, asta despre care va vorbesc acum, trebuie sa fie crocanta la exterior si umeda inside :)

 Lasati sa se raceasca usor in tava, apoi transferati-o cu tot cu hartia de copt pe masa si taiati-o in patrate mari. Presarati indulcitor deasupra, pudrati-o adica, sau o puneti alaturi de o portie generoasa de  frisca sau inghetata.
Lumea vede, aude si vorbeste.
Din pacate vede rau, aude putin si vorbeste mult.

Optimistul crede ca traim in cea mai buna lume cu putinta.
Pesimistul se teme ca asa este.

Cand urci pe scara vietii nu uita sa dai buna ziua tuturor, ca atunci cand vei cobori sa aibe cine sa-ti raspunda"